Μενού
omofyla zevgaria vouli.jpg
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. | ΚΩΣΤΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Με εκτενή ρεπορτάζ κάλυψαν τα διεθνή ΜΜΕ την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα.

Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για «μια νίκη ορόσημο για τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων LGBT που χαιρετίστηκε με επευφημίες από θεατές στο κοινοβούλιο και δεκάδες συγκεντρωμένους στους δρόμους της Αθήνας».

«Ο νόμος δίνει στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά και έρχεται μετά από δεκαετίες εκστρατείας της LGBT κοινότητας στην κοινωνικά συντηρητική χώρα», τονίζει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.

reuters

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Τι έγραψαν διεθνή ΜΜΕ

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι το πρώτο ορθόδοξο έθνος που νομιμοποιεί το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου».

«Ο νόμος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί μια τομή με το παρελθόν του έθνους», σημειώνεται σε σχετική ανάλυση. «Η Ελλάδα ξεχωρίζει σε μια περιοχή που γενικά αντιτίθεται στις αλλαγές», αναφέρει, μεταξύ άλλων το πρακτορείο.

Για μια «μεταρρύθμιση-ορόσημο» κάνει λόγο η γαλλική ιστοσελίδα France-24, που σημειώνει επίσης ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

«Ο συντηρητικός ηγέτης, ο οποίος κέρδισε άνετα την επανεκλογή του τον Ιούνιο, είχε υποσχεθεί να θεσπίσει τη μεταρρύθμιση κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετούς θητείας του», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

france24

Το περιοδικό Time χαρακτηρίζει «ιστορική» χαρακτηρίζει τη χθεσινή (15/02) ψηφοφορία στη Βουλή. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι «η υπερψήφιση του νομοσχεδίου σημαίνει ότι όλοι πλέον οι πολίτες της χώρας θα έχουν ισότητα στο γάμο».

«Η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, βασικό μέρος της προσπάθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για έναν πρωθυπουργό που προέρχεται από ένα συντηρητικό κόμμα», συμπληρώνει το περιοδικό.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian υπογραμμίζει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη Ορθόδοξη χώρα στον πλανήτη που νομιμοποιεί το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου» και επισημαίνει ότι «το νομοσχέδιο εισήγαγε στη Βουλή η κεντροδεξιά κυβέρνηση παρά τις αντιρρήσεις της Εκκλησίας».

guardian

Ενώ το βρετανικό δίκτυο BBC αναδεικνύει τη φράση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι με το νομοσχέδιο αυτό «αίρεται μια σοβαρή ανισότητα».

Η γερμανική Deutsche Welle σημειώνει ότι «τα ζευγάρια του ιδίου φύλου χαιρέτισαν την νομοθετική πρωτοβουλία ως μια ιστορική στιγμή για τη χώρα».

«Ελλάδα: ορόσημο στον αγώνα κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας ο ομόφυλος γάμος», υπογραμμίζει η Διεθνής Αμνηστία που ανέδειξε το θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA