Μενού
Mitsotakis _ Panagiotopoulos
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπ. Μετανάστευσης Νίκο Παναγιωτόπουλο | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ευχήθηκε στο νέο υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο δημιουργήθηκε στις αρχές μιας πολύ μεγάλης κρίσης το 2020 και τόνισε πως η χώρα υλοποιεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

«Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η κυβέρνηση είναι θετικά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «εργαζόμαστε να αυξήσουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων ώστε να έχουμε μια σταθερή ροή χρηματοδότησης» με την Ελλάδα να διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό.

Η χώρα υλοποιεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Τα ζητήματα φύλαξης και προστασίας των συνόρων δεν είναι ζητήματα άμεσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όμως το Υπουργείο συμμετέχει σε όλες τις διυπουργικές πρωτοβουλίες προκειμένου να περιορίσουμε στο ελάχιστο την παράνομη μετανάστευση.

Στον τομέα αυτόν τα δείγματα γραφής τα οποία έχει δώσει η κυβέρνησή μας είναι πιστεύω θετικά. Αρκεί να δει κανείς τον αριθμό των διαμενόντων στις δομές υποδοχής και φιλοξενίας. Έχουμε σήμερα μια πληρότητα η οποία είναι κάτω του 50%, παρ’ ότι βρισκόμαστε ήδη εν μέσω του καλοκαιριού».

Υπογράμμισε επίσης ότι αναγνωρίζεται η υποδειγματική δουλειά που έχει γίνει από τη χώρα μας και σημείωσε πως το υπουργείο αντιμετωπίζει και τις νέες προκλήσεις της νόμιμης μετανάστευσης.

Αναφερόμενος στα ασυνόδευτα ανήλικα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έχει γίνει αξιοσημείωτη δουλειά για πονεμένες ψυχές που έφτασαν από τραυματισμένες περιοχές και πως είναι αποστολή που έχουμε φέρει εις πέρας και έχουμε εισπράξεις τα εύσημα.

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στο υπουργείο αλλά στο μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Παναγιωτόπουλος: «Συνεχίζουμε στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης»

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Συζητήσαμε την υφιστάμενη κατάσταση στο πεδίο, σε επίπεδο ροών, σε επίπεδο κατάστασης στις δομές της χώρας, σε επίπεδο επόμενων βημάτων που πρέπει να γίνουν. Προσδιορίσαμε τις προτεραιότητες, όπως τις έχουμε αποσαφηνίσει για λογαριασμό του Υπουργείου, συζητήσαμε για τα προβλήματα αυτά που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, αυτά που θα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον. Και, βέβαια, δεχθήκαμε τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες του σχετικά με τις επόμενες ενέργειες σε όλο το πεδίο της ευθύνης του Υπουργείου Μετανάστευσης.

Καλούμαστε να συνεχίσουμε στη γραμμή που θέσαμε όσον αφορά την αποθάρρυνση και καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση της νόμιμης μετανάστευσης, η οποία, όπως γνωρίζετε, θα προσπορίσει και ωφέλειες που η ελληνική οικονομία χρειάζεται.

Είναι άκρως απαραίτητες, θα έλεγα, στην ελληνική οικονομία, ιδίως όσον αφορά στην τόνωση της απασχόλησης. Συζητήσαμε για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ευρωπαϊκή προοπτική και τα υπόλοιπα προβλήματα, ιδίως στην καθημερινότητα της διαχείρισης του μεταναστευτικού».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA