Μενού
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης | ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Έχοντας προσδώσει στην αναμέτρηση των ευρωεκλογών χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης και έχοντας θέσει ως διακύβευμα αυτής και την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκρίνει στην τελική ευθεία προς την 9η Ιουνίου αφενός την ατζέντα της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, αφετέρου την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου για το οποίο έχει δεσμευτεί, με στόχο την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη ΝΔ με ένα ισχυρό ποσοστό ανάλογο του 33,12% που έλαβε η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η νίκη θα κριθεί στην καθημερινότητα. Εξ ού και «τρέχουν» πριν από το Πάσχα από τη μία παρεμβάσεις όπως η αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-Καταναλωτής ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές μεταξύ 3.000 βασικών προϊόντων σε όλα τα super market και για να επιλέγουν εκ των προτέρων το φθηνότερο καλάθι, από την άλλη νομοσχέδια όπως αυτό του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης μέσω της μείωσης των χρόνων κατά 30% μέχρι το 2027. Οι κινήσεις αυτές επιδιώκουν να εκπέμψουν με απτό τρόπο το μήνυμα του Πρωθυπουργού στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο «Μένουμε με κάθε τρόπο δίπλα στον πολίτη» και τη βούλησή του για ταχεία προώθηση των μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στη σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη.

Στη Βουλή σήμερα ο Μητσοτάκης

Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείο Δικαιοσύνης με το οποίο ενοποιούνται ειρηνοδικεία με πρωτοδικεία, στην κατεύθυνση ενός πιο λειτουργικού και αποτελεσματικού συστήματος. Με τον πληθωρισμό, δε, να ροκανίζει ακόμα το εισόδημα των νοικοκυριών και ενόψει Πάσχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιθανόν να βρεθεί αύριο στη Βαρβάκειο αγορά. Ταυτοχρόνως με το ειδικό μπόνους παραγωγικότητας έως το 15% του ετήσιου βασικού μισθού τους σε δημοσίους υπαλλήλους που θα επιτυγχάνουν τους στόχους, επιχειρείται να καταδειχθεί η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αξιολόγηση στο δημόσιο και τη διαρκή βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ και όλα τα γαλάζια στελέχη σε πλήρη εγρήγορση για το τελικό σπριντ της μάχης των ευρωεκλογών μετά το Πάσχα, καλώντας άπαντες να «οργώσουν» την Ελλάδα για να μεταδώσουν με ένταση τα διλήμματα της κάλπης και τον κίνδυνο των περιπετειών που μπορεί να σημάνει για τη χώρα η αποχή και οι άστοχες ή επιπόλαιες επιλογές. Ο ίδιος υπογράμμισε ήδη ότι αντιμετωπίζει την αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου ως «εντολή για λιγότερα λάθη και περισσότερη δουλειά» διαβεβαιώνοντας ότι «οδηγοί μας πάντα είναι τα ρήματα “ακούμε” και “προσπαθούμε”». Απευθυνόμενος, δε, εμμέσως στους πολίτες που κοιτάζουν δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας υπό το σκεπτικό μίας ψήφου διαμαρτυρίας για ορισμένα ζητήματα που μπορεί να τους δυσαρέστησαν σημείωσε πως δεν πρέπει «τα επιμέρους παράπονα που πάντα υπάρχουν να θολώνουν τη συνολική πορεία του τόπου».

Οι κατευθυντήριες γραμμές του Πρωθυπουργού

Χθες ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με το γκρουπ των βουλευτών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ σήμερα θα ακολουθήσει η σύσκεψη με την τελευταία ομάδα των βουλευτών Αττικής, αφού μετά το Πάσχα θα πυκνώσουν οι περιοδείες του ίδιου αλλά και των βουλευτών.  Οι κατευθυντήριες γραμμές προς όλους είναι να κινητοποιηθούν προσωπικά στις εκλογικές τους περιφέρειες, να μιλήσουν το διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές με θετικό λόγο και να αναδείξουν όσα πέτυχε η κυβέρνηση την τελευταία 5ετία, καθώς και τις θέσεις της ΝΔ για τις μεγάλες προκλήσεις της Ευρώπης την επόμενη μέρα και την ανάγκη η φωνή των ελληνικών διεκδικήσεων να είναι δυνατή στις Βρυξέλλες.

Απέναντι, δε, στην αντιπολίτευση η στρατηγική που προκρίνει είναι «να μην αφήνουμε τα ψέματα της αντιπολίτευσης να δηλητηριάζουν τους πολίτες» και να αντιτάξουν τη γλώσσα της αλήθειας και «τα πολλά αναχώματα που υψώνουμε» απέναντι «στα λεφτόδεντρα που βλέπω ότι μεγαλώνουν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικά και στις ακοστολόγητες υποσχέσεις των αντιπάλων μας». Ειδικά από τους βουλευτές της Βορείου Ελλάδας ζήτησε κατά πληροφορίες να ρίξουν γέφυρες επαναπροσέγγισης προς τους δυσαρεστημένους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος.

Όπως το έθεσε ο ίδιος εξάλλου στις ευρωεκλογές «σε ένα βαθμό θα κριθεί και πόσο σταθερό είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η πατρίδα μας να παραμείνει σε τροχιά προόδου πλησιάζοντας με σιγουριά όλο πιο κοντά στην Ευρώπη». Μέχρι το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να κλείσει μια και καλή και τα ανοιχτά μέτωπα για την κυβέρνηση όπως αυτό με την εκκλησία μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Την Πέμπτη θα παραστεί στην Ακολουθία των Παθών στη Μητρόπολη Αθηνών σε συνέχεια και της κοινής επίσκεψής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών σε δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι την περασμένη Παρασκευή. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA