Μενού
mitsotakis synedrio
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Γνωρίζοντας ότι για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση την οποία επιδιώκει ανοιχτά απαιτείται η κινητοποίηση των ψηφοφόρων και του κομματικού μηχανισμού, ο Πρωθυπουργός βγαίνει μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών συστηματοποιώντας τις περιοδείες του ανά την επικράτεια. Έχοντας ήδη αναβαθμίσει το δίλημμα της κάλπης των ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με στόχο να μεταδώσει προσωπικά το μήνυμα της σπουδαιότητας αυτής της αναμέτρησης για τη χώρα και να περιορίσει τις διαρροές προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Η Βόρεια Ελλάδα είναι μία από τις δύσκολες περιπτώσεις στο χάρτη για την κυβερνώσα παράταξη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τοπικές ιδιαιτερότητες, οι οποίες βρίσκονται διαρκώς στα ραντάρ του Μεγάρου Μαξίμου. Ιδίως στην Κεντρική Μακεδονία η ΝΔ δέχτηκε μεγάλη πίεση από τα κόμματα εκ δεξιών της, ενώ και τώρα σε όλες τις περιφέρειες τα εκλογικά ποσοστά των δεξιών κομμάτων εμφανίζονται ενισχυμένα. Εξ ού και ο Πρωθυπουργός φροντίζει να θυμίζει ανά τακτά διαστήματα τι σημαίνει στην πράξη «υπεύθυνος πατριωτισμός» βάζοντας απέναντι το «εμπόριο» της αγάπης για την πατρίδα.

Ψηφιακή πλατφόρμα κατά του bullying

Επιπλέον, στο δρόμο προς την κάλπη της 9ης Ιουνίου ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να αναδείξει και το κοινωνικό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής, σε συνδυασμό με τη δυνατότητά της να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της εποχής. Η σημερινή του επίσκεψη στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης λοιπόν είναι στοχευμένη, αφού στο 3ο Γυμνάσιο της περιοχής θα παρουσιάσει με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη την ψηφιακή πλατφόρμα κατά του bullying στα σχολεία για την υποβολή επώνυμων καταγγελιών τόσο από τους μαθητές όσο και από τους γονείς για την ορθή διαχείρισή τους στη σχολική μονάδα, ενώ για πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχει στήριξη από ειδικές επιστημονικές επιτροπές.

Παράλληλα, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο Υπουργός αυστηροποιείται το πλαίσιο των συνεπειών με επαναφορά της πενθήμερης αποβολής για τις περιπτώσεις bullying στο σχολικό περιβάλλον. Ενώ για το φαινόμενο δρομολογείται ήδη εθνική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης η οποία κατ’ ουσίαν θα εκκινήσει με τη σημερινή παρουσία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος εξάλλου έχει δηλώσει θορυβημένος από τα αυξανόμενα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους και είναι αποφασισμένος για δράση.

Ευρωεκλογές όπως... εθνικές εκλογές

Οι περιοδείες του Πρωθυπουργού είναι πλέον εντατικές - τουλάχιστον 2 ανά εβδομάδα - και θυμίζουν έντονα τον προεκλογικό αγώνα πριν από τις εθνικές εκλογές, αφού ο στόχος είναι μία νέα νίκη της ΝΔ με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Ο ίδιος άλλωστε έχει θέσει και αυτή τη φορά ως διακύβευμα τη σταθερότητα επισημαίνοντας τον κίνδυνο νέων περιπετειών από τυχόν πειραματισμούς. Γι’ αυτό και χτυπάει το καμπανάκι της «αψήφιστης ψήφου», υπογραμμίζοντας ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη δεν έχουν περιθώρια για χαλαρότητα και αδιαφορία.

«Όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχει στην Ευρώπη να μπορέσει να διεκδικήσει προς όφελός σας αυτά τα οποία μπορούμε να πετύχουμε και τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά θα έχουμε και εμείς στη συνέχιση του δικού μας μεταρρυθμιστικού έργου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από τη Ρόδο, επισημαίνοντας αφενός τις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη την επόμενη μέρα η Ευρώπη (ανταγωνιστικότητα, κοινή αγροτική πολιτική, κοινή αμυντική πολιτική)  πόσο σημαντικό είναι η θέση της χώρας να είναι ισχυρή ώστε να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στις λύσεις, αφετέρου θέτοντας το ερώτημα- δίλημμα «ποιος θα μπορέσει να διαπραγματευτεί προς όφελος των Ελλήνων στην Ευρώπη ό,τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα;».

Πέρα από το διακύβευμα της σταθερότητας και τις διεθνείς αβεβαιότητες πάντως η στρατηγική που ακολουθεί ο Πρωθυπουργός για την ευρωκάλπη προσιδιάζει και σε ένα ακόμα στοιχείο. Στη διατύπωση θετικού λόγου απέναντι στη στείρα κριτική που καταλογίζει στους πολιτικούς του αντιπάλους. Κοινώς οι αναφορές στην αντιπολίτευση θα είναι μετρημένες, τόσο όσο απαιτούν οι περιστάσεις και δη οι επιθέσεις που θα δέχεται η κυβέρνηση και εκείνος προσωπικά. Στόχος του όπως τον περιέγραψε ο ίδιος είναι κατά την προεκλογική περίοδο να μιλήσει κυρίως για όσα έχει πετύχει η κυβέρνηση της ΝΔ για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την αναβάθμιση της χώρας σε όλα τα επίπεδα, καθώς και για το πώς οραματίζεται το ρόλο της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Με ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής για τυχόν αστοχίες, αλλά χωρίς μηδενισμό των όσων επετεύχθησαν. Και με την ανάδειξη της πραγματικότητας έναντι της πλασματικής εικόνας καταστροφής που περιγράφουν οι αντίπαλοί του. Και επειδή η εθνική ανάπτυξη ταυτίζεται για τον ίδιο με την περιφερειακή ανάπτυξη, στις περιοδείες του στην περιφέρεια φροντίζει να μιλάει για τους τρόπους με τους οποίους εκτός από τη χώρα θα αλλάξει σε σελίδα και η κάθε περιοχή. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA