Μενού
kuriakos-mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας» και «η μάχη θα διαρκέσει» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναφορικά με το θέμα των πυρκαγιών

«Η συνεδρίαση διεξάγεται δυστυχώς εν μέσω της αναμέτρησης με τις πυρκαγιές που δοκιμάζουν τη χώρα. Το κράτος είναι παρών σε εκατοντάδες εστίες σε όλη την επικράτεια. Είχαμε έναν εξαιρετικά δύσκολο Ιούνιο», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της πρώτης γραμμής «για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν τις τελευταίες ημέρες» στο θέμα των πυρκαγιών και τόνισε πως «θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων σε ένα καλοκαίρι που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο». 

«Είδαμε έναν καλύτερο συντονισμό, έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, τη μεγάλη σημασία των drones, είδαμε καλύτερο συντονισμό αστυνομίας, αυτοδιοίκησης και εθελοντών. Παρά τις δύσκολες συνθήκες οι καμένες εκτάσεις και οι ζημιές είναι μικρότερες της έκτασης»

Σε Σταμάτα και Πάρνηθα «κάηκαν λιγότερα από 1000 στρέμματα» αλλά «αυτή η μάχη θα διαρκέσει, μπαίνουμε στον σκληρό πυρήνα του καλοκαιριού»

«Αυτή η μάχη δεν θα κερδηθεί χωρίς τη συνδρομή των πολιτών, ιδιαιτέρως στο θέμα της πρόληψης και για αυτό αποφασίστηκε η παράταση για τα ακαθάριστα οικόπεδα», επεσήμανε. 

«Μπορεί φέτος οι δυνάμεις του κράτους να είναι πιο έτοιμες αλλά αποδεικνύεται πως χρειάζεται και η συμμετοχή των πολιτών. Να τονίσω πως τα ακαθάριστα οικόπεδα εφαρμόζονται για πρώτη φορά και είναι λογικές οι αρρυθμίες», συμπλήρωσε. 

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και αυτό απαιτεί τον καλύτερο συντονισμό όλων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και «για τη βελτίωση κρίσιμων υπηρεσιών, ήδη συζητήσαμε για την επιτάχυνση των διορισμών. Επιδίωξή μας είναι να γίνονται όλα πιο σύντομα». 

«Αποφασίζουμε κάθε χρόνο για την ετήσια κατανομή των διορισμών στην πράξη όμως αυτό υπονομεύεται από διαδικασίες περίπλοκες, γραφειοκρατικές, χειροκίνητες εν πολλοίς που δεν αντιστοιχούν ούτε στις ανάγκες ούτε στα επείγοντα χαρακτηριστικά τους», σημείωσε. 

«Όσο πιο επιτυχημένη συνολικά είναι η απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με μετρήσιμα αποτελέσματα για δημιουργία θέσεων εργασίας μείωση ανισοτήτων, τόσο πιο πολύ θα ενισχύεται και η επιχερηματολογία μας στην ΕΕ ότι δεν θα πρέπει να είναι μόνο ένα ταμείο που δημιουργήθηκε μετά την πανδημία, αλλά μπορεί να αποκτήσει κάποια στιγμή και διάδοχο στο μέλλον. Αλλά για να γίνει αυτό», ανέφερε. 

«Πρέπει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και όλες οι χώρες να αποδείξουν σε αυτούς που είναι πιο φειδωλοί σε αποφάσεις που εμπλέκουν συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χρηματοδότηση τέτοιων πρωτοβουλιών ότι πράγματι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να πιάνουν ουσιαστικά τόπο. Γι’ αυτό έχουμε όλοι υποχρέωση να ενισχύσουμε τη δουλειά που κάνει ο κ. Παπαθανάσης για να μην έχουμε καθυστερήσεις και να υλοποιούμε τις μεταρρυθμίσεις», κατέληξε ο πρωθυπουργός. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA