Μενού
kuriakos-mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με διάθεση κριτικής προς την κυβέρνηση εμφανίστηκαν αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τον ανασχηματισμό και τις ευρωεκλογές. 

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως ήταν «εξαντλητική αλλά πολύ ουσιαστική» η διαδικασία και έγινε «με καλή διάθεση». «Συζητήθηκαν όλα και άκουσα και πράγματα που δεν γνώριζα», είπε. 

Νωρίτερα, κατά την τοποθέτησή του στην ΚΟ ο πρωθυπουργός έκανε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τις ευρωεκλογές, επισημαίνοντας πως μπορεί να μην «άγγιξαν» τους επιθυμητούς στόχους, αλλά «καταφέραμε να καταγράψουμε τη σαφή επικράτηση της παράταξής μας».

«Οι πολίτες ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια. Χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για λόγια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων που αφορούν στις ευρωεκλογές, τα οποία ωστόσο έλειψαν από τον διάλογο.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν αλλάζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς: «Έχουμε ένα χρέος να χαράξουμε καθαρό ορίζοντα. Και να μείνουμε μακριά από σύννεφα που θολώνουν το τοπίο, όπως δήθεν ψευτοδιλήμματα περί δήθεν στροφής προς το κέντρο, προς τα δεξιά».

«Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά. Και είμαστε μακριά από ξεπερασμένες ταμπέλες που στην εποχή μας μάλλον έχουν εξαντλήσει τη σημασία τους», τόνισε, απορρίπτοντας τα περί επιστροφής στις ρίζες.

«Δεν αρνηθήκαμε ποτέ τις «ρίζες» μας - αν, όμως, το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε οι ρίζες ξεραίνονται. Ενώ όταν τα κλαδιά του μεγαλώνουν, τότε δικαιώνουν και εκείνες τον ρόλο τους» διευκρίνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη δευτερολογία του πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης της Κ.Ο της ΝΔ ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι πήρε τα μηνύματα για παράπονα από Γενικούς Γραμματείς και δεσμεύτηκε στους βουλευτές να δουν «αλλαγές». 

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα ξεκινήσει συναντήσεις με βουλευτές ανά 20άδες ώστε να γίνεται πιο ουσιαστική συζήτηση και επανέλαβε ότι «η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε όλους», υπερθεματίζοντας ότι είναι καλύτερο οι βουλευτές να μιλάνε στην Κ.Ο αντί να συζητούν ότι τους προβληματίζει στο εντευκτήριο της Βουλής. 
Σχολίασε, δε, ότι η συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ διήρκησε περίπου 5 ώρες «όχι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Τα «καρφιά» στη συνεδρίαση 

Το κλίμα ήταν τεταμένο με βουλευτές να επικρίνουν την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά και το σύνθημα «πάμε μπροστά» που υποστηρίζουν πως «δεν καταλαβαίνουν». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς είπε πως δεν καταλαβαίνει το σύνθημα «πάμε μπροστά» και εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό: «δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια». 

Από την πλευρά του ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, σχολίασε πως υπήρξε στη ΝΔ «ζήτημα ταυτότητας» μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και τα «γλέντια μετά».

Ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός υποστήριξε πως υπάρχει «χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και βάσης» για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και  ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε πως «μόνο τα κόμματα με ξεκάθαρο ιδεολογικό χαρακτήρα μπορούν να πείσουν». 

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης «κάρφωσε» τον πρωθυπουργό: «το "πάμε μπροστά" δεν ξέρω τι σημαίνει ως πολιτική κατεύθυνση και ιδεολογία. Ξέρω ότι ο Μακρόν είχε το "πάμε μπροστά" και από ότι βλέπω πάει στον πάτο».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αρχικά τόνισε πως «ο πολιτικός στρουθοκαμηλισμός δεν έχει σχέση με την παράταξη μας. Είναι λάθος να θεωρούμε ότι εάν η ΝΔ γίνει και λίγο ΠΑΣΟΚ και λίγο Ποτάμι ότι αυτό είναι καλό». 

«Ουδέποτε ανασχημάτισες έναν εξωκοινοβουλευτικό και κοροϊδεύετε τους βουλευτές ότι τους υπολογίζετε. Και οι μόνοι που δείχνουν αλαζονεία είναι οι εξωκοινοβουλευτικοί. Και ο πατέρας σας έκανε διεύρυνση αλλά δεν έκανε ιδεολογική μετάλλαξη του πυρήνα της παράταξης», είπε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε: «Τηρώ κατά γράμμα την ιδεολογική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μη μου λες ότι δεν έχει ιδεολογικό στίγμα η ΝΔ». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

sunedriasi-ko-nd
Eurokinissi
sunedriasi-ko-nd
Eurokinissi
sunedriasi-ko-nd
Eurokinissi
sunedriasi-ko-nd
Eurokinissi
sunedriasi-ko-nd
Eurokinissi
sunedriasi-ko-nd
Eurokinissi
sunedriasi-ko-nd
Eurokinissi
sunedriasi-ko-nd
Eurokinissi

BEST OF LIQUID MEDIA