Μενού
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε πως στις 6 Οκτωβρίου θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα, σε περίπτωση που πάνε σε δεύτερο γύρο, θα πραγματοποιηθούν στις 13 Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, εισηγήθηκε να διεξαχθεί τρεις εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές μία νέα ΚΕ, όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις και οι υποψήφιοι πρόεδροι.

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως είναι ανοιχτός στη διεξαγωγή μίας «ελεύθερης», όπως τη χαρακτήρισε, τηλεμαχία μεταξύ των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε μία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματα από τις ευρωεκλογές, ενώ εξαπέλυσε πυρά, χωρίς να τους κατονομάσει, κατά όσων προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ήττα του ΠΑΣΟΚ.

Νίκος Ανδρουλάκης: Τι είπε στην ομιλία του

«Μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές, έχουμε ένα νέο τοπίο. Περιμέναμε την άνοδο της ακροδξιάς και ήρθε. Αντιθέτως, το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων υποχώρησε σημαντικά, με τους Πράσινους να χάνουν τη μισή τους δύναμη, ενώ ακόμη και εμείς οι Σοσιαλδημοκράτες κινηθήκαμε χαμηλά».

«270.000 άνθρωποι ήρθαν τον Δεκέμβριο του 2021 και ακούμπησαν πάνω μας τις ελπίδες και τις αγωνίες τους, ενώ στις 12/12/2021 με τίμησαν και με τιμήσατε εκλέγοντας με πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Εκείνη την εποχή κανείς δεν προδίκαζε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνθλιβόταν στις μυλόπετρες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κανεις δεν προδίκαζε πως το ΠΑΣΟΚ θα είχε μία ανοδική πορεία. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο και να ηγηθεί του προοδευτικού κόσμου».

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι αυξήσαμε την επιρροή μας και καταφέραμε να αποτελεί μακρινό παρελθόν το υποτιμητικό δίλημμα «με ποιον θα πάτε; » και το ερώτημα πλέον να είναι «πότε και πώς θα κυβερνήσετε;».

Υπογράμμισε ότι θα ήθελα να έχουμε πετύχει περισσότερα κι ότι αν μείνουμε ενωμένοι τα πολύ περισσότερα θα έρθουν.

Δεν ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ όσο ΘΑ θέλαμε, αλλά το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε 2ο κόμμα σε όλη την ελληνική περιφέρεια ενώ είχαμε μόνο 2 μονάδες διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι έκανα λάθη κι έχω χρέος να αναλάβω την ευθύνη ενώ σε κάποια ζητήματα ανέφερε ότι «στείλαμε θολό πολιτικό μήνυμα» κι ότι αυτό θα πρέπει να διορθωθεί.

«Αν κάτι με στενοχωρεί είναι μία εμμονή αυτή η αναγκαία διαδικασία αποτίμησης ν θέλουν κάποιοι να την κάνουν πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών. Δεν μπορεί να σύρεται σε διαλυτικό διχασμό το ΠΑΣΟΚ, έχω ευθύνη να κλείσω αυτή τη συζήτηση, την οποία δεν άνοιξα εγώ, το συντομότερο δυνατό» υπογράμμισε επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA