Μενού
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Στιγμιότυπο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Μέχρι τέλους είναι αποφασισμένος να το πάει ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να αρχίσει να δημιουργείται ο «νέος ΣΥΡΙΖΑ».

Βέβαια, όπως έλεγαν στελέχη της Κουμουνδούρου, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μην έχει στο τέλος στο πλευρό του πολλούς συμμάχους. Δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και βουλευτές που στήριξαν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του στο τιμόνι του κόμματος αλλά και στη συνέχεια, εμφανίζονται τώρα προβληματισμένα.

«Το μανιφέστο - ανάρτηση είναι προβληματικό. Ούτε οι ευθείες βολές στον Αλέξη Τσίπα, αλλά ούτε και το σχέδιο, για παράδειγμα των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών είναι μέρος μιας σωστής στρατηγικής» έλεγαν χαρακτηριστικά σε συνομιλητές τους εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους αλλά δίνοντας και το κλίμα που επικρατεί και στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Stefanos Kasselakis
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ MΠΟΛΑΡΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Πώς συνέδεσε την Αυγή με τον Τσίπρα

Το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του κόμματος που έχει ξεκινήσει ο κ.Κασσελάκης, με απομακρύνσεις και απολύσεις, οδήγησε και σε μια απόφαση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Η ξαφνική αναστολή της λειτουργίας του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» χωρίς προηγουμένως να υπάρξει καμία συζήτηση για σχέδιο εξυγίανσης, όπως λένε οι εργαζόμενοι, φαίνεται πως οδηγεί την κόντρα στα άκρα.

Μπορεί και το 2022 ο Αλέξης Τσίπρας να είχε ζητήσει να μελετηθεί αυτό το ενδεχόμενο, λόγω μη βιωσιμότητας της εφημερίδας, ωστόσο οι ισχυρές ενστάσεις, κυρίως από την πλευρά του Νίκου Φίλη, φρέναραν αυτό το σχέδιο.

Ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πίσω από αυτό το σχέδιο και ένα οριστικό κόψιμο κάθε δεσμού με την εποχή Τσίπρα. Το κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι βαρύ καθώς το σκηνικό ρήξης Κασσελάκη - Τσίπρα φέρνει σε δύσκολη θέση ακόμη και πρόσωπα που δεν είχαν ταχθεί ανοικτά σε κανένα στρατόπεδο, διότι πίστευαν στην ενότητα και στην αρμονική συνύπαρξη για το καλό του κόμματος.

Με την ανάρτηση του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δείξει ποιο είναι το νέο περιβάλλον. Από την πλευρά τους συνεργάτες του, σημειώνουν πως άνοιξε  τον ασκό του Αιόλου για όλα τα μείζονα ζητήματα και ειδικά για τα απαγορευμένα θέματα ταμπού, όπως το «μαύρο χρήμα» στην πολιτική και τα συμφέροντα που καθοδηγούν το πολιτικό προσωπικό, «επιβάλλοντας» αυτή την περίοδο, την περιβόητη συζήτηση για την Κεντροαριστερά, με όρους όμως «εργαστηριακούς», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως σημειώνουν πρόσωπα από το περιβάλλον Κασσελάκη οι αντιδράσεις της Ν.Δ. για την παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνουν την εκτίμηση της Κουμουνδούρου ότι «τους χτύπησε εκεί που πονάνε» και γι’ αυτόν τον λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, επανήλθε κατά του συστήματος Μητσοτάκη, μιλώντας για το κόμμα «της μαύρης σακούλας».

Πάντως όπως όλα δείχνουν τώρα είναι μόνο η αρχή και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει την τακτική της επίθεσης. Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε τρία νέα Think Tanks την Τρίτη  με αντικείμενο τους Απόδημους, το Μεταναστευτικό και την Αναπηρική Πολιτική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA