Μενού
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Στα όργανα του κόμματος προσφεύγει ο Στέφανος Κασσελάκης, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε νευρική κρίση.

Πληροφορίες του Reader αναφέρουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται εισηγήσεις η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την ερχόμενη Πέμπτη (04/07), να είναι ανοιχτή.

Να μπορέσουν τόσο η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των στελεχών που του ασκούν κριτική, να μην γίνουν πίσω απο κλειστές πόρτες και ούτε να υπάρξουν διαρροές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μάλιστα την ώρα που οι αιχμές απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, για την ανάρτηση «μανιφέστο» και για το γεγονός ότι τα όργανα του κομματος είναι σε αδράνεια κλιμακώνονταν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει την ρελάνς και αποφασίζει την συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας και Κεντρικής Επιτροπής.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες υπήρχαν πληροφορίες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας για το γεγονός ότι υπήρξε κείμενο για συλλογή υπογραφών στελεχών και βουλευτών που ζητούσαν την σύγκλιση των όργανων του κομματος με κάποιους να εκτιμούν πως με αυτό τον τρόπο οδηγήθηκε ο κ. Κασσελάκης στην απόφασή του να προχωρήσει στον προγραμματισμό των συνεδριάσεων.

Όμως απο την Κουμουνδουρου ανέφεραν πως ουδέποτε έφτασε κάποιο κείμενο στα χέρια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και υπάρχει κείμενο με υπογραφές που να τους γνωστοποιήθηκε.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο κλίμα αναμένεται οι συνεδριάσεις να γίνουν σε τεταμένη ατμόσφαιρα. Οι αναφορές Κασσελάκη περι «μαύρου χρήματος» και οι υπαινιγμοί κατά Τσίπρα θα βρεθούν σίγουρα στο επίκεντρο της συζήτησης.  

Μέχρι τέλους η επίθεση Κασσελάκη στην κυβέρνηση

Χθες (26/06) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, δείχνοντας πως θα επιμείνει στον έλεγχο των οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μέσω ανεξάρτητης εταιρείας ορκωτών λογιστών.

Αλλάζει ρότα και βγάζει απο το κάδρο τον ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα αλλά φαίνεται πως θα πάει μέχρι τέλους την επίθεση στην κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS FM-Hellenic Public Radio, μιλώντας για το «μαύρο χρήμα» επεσήμανε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη παθογένεια του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα που «κρατάει πίσω την εξέλιξη και γιγαντώνει τις ανισότητες».

Εν τω μεταξύ, θέλοντας να ασκήσει πίεση και σε όσους τον κατηγορούν για τον τερματισμό της εκδοσης του καθημερινού φύλου της Αυγής είπε ότι εκείνος έχει πρόθεση να δωρίσει το ποσό των 20.000 ευρώ που επιτρέπει ο νόμος, για τις δωρεές σε κόμματα και  κάλεσε τους βουλευτές, τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να συνδράμουν οικονομικά - στον βαθμό που ο καθένας μπορεί - μέσω του isyriza.gr.

Βέβαια το κάλεσμα αυτό στα στελέχη, που λειτουργεί ως μέσο πίεσης σε συνδυασμό με το ότι είπε πως «η απόφαση για να κλείσει το ημερήσιο φύλλο είχε παρθεί από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν την εκλογή μου ως Πρόεδρος.  Απλά ο προκάτοχος μου δεν την εφάρμοσε αυτήν την απόφαση», θεωρείται ως ακόμη μια αιχμή προς τον Αλέξη Τσίπρα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA