Μενού
Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μηνύματα συσπείρωσης και εγρήγορσης για μία δυναμική μάχη της ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές, αναμένεται να εκπέμψει στη σημερινή εναρκτήρια ομιλία του (στις 20:00) στο επετειακό 15ο Συνέδριο της ΝΔ ο Πρωθυπουργός παρουσία του συνόλου της γαλάζιας παράταξης. 50 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης και 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το όλον της ΝΔ επιστρέφει σε μία άκρως συμβολική κίνηση στο Ζάππειο όπου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε το 1979 την προσχώρηση της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Η επιλογή του χώρου δεν είναι διόλου τυχαία. Αντιθέτως, δύο μήνες πριν από την κάλπη της 9ης Ιουνίου, στοχεύει να αναδείξει τη διαχρονική ταύτιση της ΝΔ με την ευρωπαϊκή ιδέα.

Εξ ού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να καλέσει εκ νέου τους πολίτες να αναλογιστούν «ποια είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και που κάνει τώρα την Ελλάδα Ευρώπη», κρατώντας την όρθια σε καιρούς κρίσης και καθιστώντας την πρωταγωνίστρια στην Ε.Ε όπως της αξίζει. Σε αυτό θα συνδράμει και η έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού που θα λειτουργήσει στο Ζάππειο, στην οποία θα αποτυπώνεται η διαδρομή της παράταξης στα 50 χρόνια της ιστορίας της.

Προσκλητήριο συστράτευσης με τη ΝΔ από τον Μητσοτάκη

Έχοντας θέσει ως διακύβευμα και των ευρωεκλογών τη σταθερότητα της χώρας και τη συνέχιση της πορείας προόδου της, ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει εκ νέου προσκλητήριο συστράτευσης με τη Νέα Δημοκρατία στη βάση του πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού και του υπεύθυνου πατριωτισμού. «Σας ζητώ να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές που έρχονται: ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, με λαϊκή νομιμοποίηση, η οποία πρέπει να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, όπως επέλεξε ο ελληνικός λαός, εξάλλου, στις εκλογές του Ιουνίου του 2023», είπε την περασμένη Τρίτη από τα Καλάβρυτα δίνοντας τον τόνο. Σε ανάλογο μήκος κύματος θα κινηθεί και σήμερα, επισημαίνοντας ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ δεν διαθέτουν πειστική εναλλακτική πρόταση και αρέσκονται στην τοξικότητα.

Κάνοντας μια ανασκόπηση όσων κατάφερε η κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία 4,5 χρόνια παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, θα καταδείξει τη συνέπεια λόγων και πράξεων και τη δυνατότητά της να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και στις ανάγκες της κοινωνίας. Και χαράσσοντας τις διαχωριστικές γραμμές από τους πολιτικούς της αντιπάλους θα περιγράψει εν είδει διλήμματος τις προκλήσεις του αύριο σε συνδυασμό με τις κρίσιμες μάχες που πρέπει να δώσουν την επόμενη μέρα στην Ε.Ε. οι ευρωβουλευτές που θα επιλέξουν οι ψηφοφόροι να τους εκπροσωπήσουν σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

«Ποιος θα δώσει τον αγώνα την επόμενη μέρα για να αλλάξει η Κοινή Αγροτική Πολιτική; Για να εξασφαλίσει η Ελλάδα πρόσθετους πόρους από τη δυνατότητα που ενδέχεται να αποκτήσει η Ευρώπη να επενδύσει στην ευρωπαϊκή της άμυνα; Για να συνεχιστεί αυτή η αυστηρή πολιτική φύλαξης των συνόρων; Ώστε το Ταμείο Ανάκαμψης να γίνει ένα μόνιμο εργαλείο χρηματοδότησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλάβει η Ευρώπη;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα θέσει ο Πρωθυπουργός, επιμένοντας ότι οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για χαλαρή ψήφο ή ανέξοδες διαμαρτυρίες και δίνοντας το σύνθημα για να τρέξει πιο εντατικά ο κομματικός μηχανισμός.

Ο πήχης των ευρωεκλογών για τη ΝΔ

Εξάλλου αν και στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς αποφεύγουν να προσδιορίσουν τον πήχη των ευρωεκλογών για τη ΝΔ, είναι σαφές ότι το επιθυμητό είναι ένα ποσοστό που θα έχει οπωσδήποτε μπροστά το "3". Ενώ ουδείς θέλει να διατηρηθεί η όποια φθορά καταγράφει στην παρούσα φάση η κυβέρνηση. Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν του τριήμερου Συνεδρίου είναι η συσπείρωση. 

Στο Συνέδριο της ΝΔ το οποίο σηκώνει αυλαία σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, αναμένεται να συμμετάσχουν 2742 σύνεδροι από όλη τη χώρα, στους οποίους περιλαμβάνονται και εκπρόσωποι των αποδήμων Ελλήνων. Παράλληλα, εκτός από τις ομιλίες των κομματικών στελεχών έχουν ήδη εγγραφεί ως ομιλητές 220 σύνεδροι, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι ομιλίες της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκ νέου υποψήφιας με το ΕΛΚ για το αξίωμα Ούρσουλα φόν Ντερ Λάιεν η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι ακριβώς πριν από εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία θα κλείσει το 15ο Συνέδριο της ΝΔ. Του Προέδρου του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, του Γενικού Γραμματέα του ΕΛΚ Θανάση Μπακόλα, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου. Το παρών θα δώσουν και οι πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι όμως δεν θα απευθύνουν ομιλία.

Οι ομιλίες των συνέδρων θα πραγματοποιηθούν στις εξής 4 θεματικές ενότητες:

  • «50 Χρόνια ΝΔ: Οι ιδέες και οι άνθρωποι»,
  • «50 Χρόνια ΝΔ: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη»,
  • «50 Χρόνια ΝΔ: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» και
  • «50 Χρόνια ΝΔ: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».

Διαβάστε επίσης

Άγιοι Ανάργυροι: Πού μεταφέρθηκαν οι αστυνομικοί που απομακρύνθηκαν από το τμήμα

Πήγε να πουλήσει κανόνι στο Cash or Trash - Οι απρόβλεπτες προσφορές που δέχτηκε

«Νεραντζόκωλοι», «Καβουροζούμηδες», «Γκαζμάδες» και άλλα απίθανα παρατσούκλια περιοχών στην Ελλάδα

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA