Μενού
Ο Γιάννης Καλλιάνος
Ο Γιάννης Καλλιάνος σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

«Ο πατέρας μου χθες το βράδυ, στις 02:00 το βράδυ που ήταν στην εντατική, σχεδόν έφυγε, τον επανέφεραν πάλι και είπαν πως είναι σταθερός. Είναι πάρα πολύ βαριά και του δίνουν πιθανότητα 5 με 15% να τα καταφέρει» είπε εμφανώς συγκινημένος ο Γιάννης Καλλιάνος στο Mega, μιλώντας για την κατάσταση υγείας του πατέρα του.

«Πριν από λίγη ώρα διάβαζα την γλυκανάλατη ανακοίνωση του Αττικόν Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται ο πατέρας μου, και γράφει μία σειρά από ιατρικά θέματα. Λέει πως στο τέλος κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση, ότι συμπαραστεκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας και καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη αυτού του βαρύτατου και σύνθετου περιστατικού» πρόσθεσε ο Γιάννης Καλλιάνος, περιγράφοντας το περιστατικό.

«Εύχομαι, εάν έχει παιδιά ο κ. Αποστολόπουλος και ο κάθε κ. Αποστολόπουλος και ο κάθε γιατρός που δουλεύει στη συγκεκριμένη κλινική του νοσοκομείου, να μην τον δουν τα παιδιά του όπως είδα εγώ τον δικό μου» συνέχισε ο βουλευτής και μετεωρολόγο.

Γιάννης Καλλιάνος: Τι είπε για τον πατέρα του

«Δεν το λέω με μίσος, αλλά με αγάπη. Θέλω σήμερα να μιλήσω, όχι με την ιδιότητα του βουλευτή, ούτε του μετεωρολόγου του Mega, αλλά με του απλού Έλληνα πολίτη, ο οποίος πηγαίνει στο νοσοκομείο για να σώσει τους γονείς του» διευκρίνισε.

«Ο πατέρας μου είχε διαβητικό πόδι και ξαφνικά τις τελευταίες δέκα ημέρες, είδαμε πως το μεγάλο δάχτυλο του αριστερού του ποδιού άρχισε να μαυρίζει. Φοβηθήκαμε και πήγαμε στο πρώτο εφημερεύον νοσοκομείο, που ήταν στη Βούλα. Τον είδαν, τον αξιολόγησαν και είπαν πως τόσο βαριά περιστατικά δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε εδώ, όπως θα έπρεπε» είπε ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Ουσιαστικά, στη συνέχεια πήγαμε στο Αττικό, όπου εφημέρευε, και μας είπε πως υπάρχει ένας εξαιρετικός αγγειοχειρουργός ο οποίος θα τον χειρουργήσει και θα τον βοηθήσει. Πράγματι, αφού πήγε στο νοσοκομείο ο πατέρας μου, τον είδαν, τον αξιολόγησαν και την επόμενη ημέρα του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού, γιατί είχε σχηματιστεί γάγγραινα λόγω σακχάρου» τόνισε για το πρόβλημα υγείας του πατέρα του.

«Μετά από τρεις, τέσσερις μέρες που πήγαινε αρκετά καλά ο πατέρας μου, άρχισε να έχει δύσπνοιες. Έπεφτε ο κορεσμός του οξυγόνου, και εκεί λοιπόν τα κατάφερνε λίγο, αλλά είχε και πάλι κορεσμό. Του έβαλαν μάσκα, μετά πιο μεγάλη μάσκα και κάθε ημέρα ο άνθρωπος δυσπνοούσε» υπογράμμισε.

«Στην κλινική όμως μας έλεγαν πως ο πατέρας μας πάει υπέροχα, αλλά εγώ άρχισα να ανησυχώ. Ο αδερφός μου, που είναι καρδιολόγος, ήρθε από την Κύπρο, αλλά όλοι μας έλεγαν ότι σκίζουμε τα πτυχία μας, βάζουμε την υπογραφή μας, ο πατέρας σας πάει εξαιρετικά. Μα, οι εξετάσεις του είναι φοβερές, να γίνει καλά το δάχτυλο του ποδιού του και αύριο, μεθαύριο θα βγει από το νοσοκομείο, την ώρα που δυσπνοούσε ο πατέρας μου» είπε για το «χάος» στο νοσοκομείο. 

«Το έβλεπε ο αδερφός μου και κρίθηκε από τον καθηγητή ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να μπει στην πλατφόρμα για τη ΜΕΘ και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Επειδή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, εύχομαι να μπορέσουν να τα  βγάλουν πέρα απέναντί μου με αυτά που έχουν να γίνει από εδώ και πέρα, γιατί έχω καταγεγραμμένες συνομιλίες,  μηνύματα και μου έλεγαν να μην ανησυχώ και ότι όλα πάνε καλά» διευκρίνισε.

«Μέχρι που φτάσαμε στο χθεσινό περιστατικό, όπου ο πατέρας μου με τη μεγάλη μάσκα, πήγε ο κορεσμός του 60 με 65. Εγώ έκλαιγα, τους έλεγα να βρουν μία εντατική, σε μία ΜΑΦ. Θα φτάσω βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο, όχι για εμένα, αλλά για τον πατέρα μου και τον κάθε πατέρα και μητέρα αυτής της χώρας που έχουν υποστεί τα ίδια προβλήματα» συμπλήρωσε ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Δεν είχε ο οξυγόνο ο άνθρωπος, έπεφτε ο κορεσμός του στο 60, δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ας μην μπει στην εντατική, γιατί υπάρχει μία διαδικασία που πρέπει να τη σεβαστούμε, τους έλεγα ότι πεθαίνει, υπήρχαν ΜΕΘ ανοικτές. Παρακαλούσα τον πατέρα μου να τον βάλει στην πλατφόρμα, τα ζώα μου αργά, ο πατέρας μου πέθαινε, τους ζητούσε να τον βάλουν σε μία ΜΑΦ για να πάρει περισσότερο οξυγόνο» κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA