Μενού
Πρόβα της Μαρίνας Σάττι
Πρόβα της Μαρίνας Σάττι | ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

Το BBC αποθεώνει την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision και τη Μαρίνα Σάττι με το «Zari». Σύμφωνα με όσα γράφει ο ειδικός του BBC σε θέματα μουσικής, Μαρκ Σάβατζ, τοποθετεί το Zari της Μαρίνας Σάττι στην κατηγορία «Ethnomusical fusion» και το χαρακτηρίζει ως ένα «avant-garde κολάζ ήχου», που αναμειγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα τάμπλα, ρυθμό reggaeton, σπασμένα φωνητικά και ένα σόλο σε μια αρχαία περσική πίπα που ονομάζεται ζουρνάς.

«Υπάρχει μια αναζωογονητική τάση φέτος, καθώς κάποιες χώρες χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις για έμπνευση – παράγοντας πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια όσον αφορά στη σύνθεση.

Η κορυφαία τιμή πηγαίνει στην Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, της οποίας το avant-garde κολάζ ήχου Zari αναμιγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμούς reggaeton, σπασμένα φωνητικά και ένα σόλο σε μια αρχαία περσική πίπα που ονομάζεται ζουρνάς. "Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο", δηλώνει, στον πιο εμφατικό στίχο της χρονιάς» γράφει χαρακτηριστικά για την ελληνική συμμετοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA