Μενού
greenday1
YouTube screenshot
  • Α-
  • Α+

Oι Foo Fighters για αρκετά χρόνια ντρέπονταν για το όνομα της μπάντας τους, το οποίο προήλθε από τον χαρακτηρισμό των μη επισήμως αναγνωρισμένων ιπτάμενων αντικειμένων στον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ίδιο και οι Alice In Chains, που αρχικά ονομάζονταν 'Fuck'. Οι Led Zeppelin επίσης, πήραν το όνομα τους από ένα αστείο, μια συζήτηση μεταξύ μουσικών για το «πως θα ήταν να υπάρχει μια μπάντα με τη λέξη μπαλόνι στο όνομα της» . Ευτυχώς, ο Ρόμπερτ Πλαντ θεώρησε το «ζέπελιν» ως πιο ενδιαφέρουσα λέξη από το μπαλόνι. Η ιστορία της βάφτισης των Green Day είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Η μπάντα των Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ (κιθάρα) - Μαικ Ντέρντ (μπασο) - Ρατζ Παντζάμπι (ντραμς) κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής της, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του `80, ονομαζόταν 'Sweet Children' (αν και η πρώτη, πρώτη τους ονομασία ήταν 'Blood Rage', ένα όνομα - φόρος τιμής σε μια ταινία τρόμου που είχαν δει όλοι μαζί στο home cinema του πατέρα του Ρατζ). Όμως υπήρχε πρόβλημα με αυτό το όνομα, καθώς μια μπάντα με το όνομα 'Sweet Babies' (κι όμως), ήταν ήδη εν ενεργεία. Ήταν το 1989, και με τον Ρατζ να έχει δώσει τη θέση του στον Τζον Κιφμάγιερ (έπειτα ο Τζον έδωσε κι αυτός τη θέση του στον Τρε Κουλ), όταν η μπάντα αποφάσισε να αλλάξει όνομά. 

Και ονομάστηκαν 'Green Day'

Ακούγεται ένα όνομα αρκετά φιλικό προς το περιβάλλον, ίσως συνώνυμο και με την «Μέρα της Γης». Στην πραγματικότητα 'Green day' σύμφωνα με την αργκό του Σαν Φρανσίσκο, εκεί όπου μεγάλωσαν τα μέλη του συγκροτήματος, ήταν μια ορολογία αργκό για την «μέρα που κάθεσαι στο σπίτι και δεν κάνεις τίποτα άλλο, εκτός από το να καπνίζεις μαριχουάνα». Ο Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ, σε δηλώσεις του χρόνια αργότερα σε γνωστό μουσικό περιοδικό, εκμυστηρεύτηκε πως το όνομα αυτό ήταν για εκείνον «το χειρότερο όνομα μπάντας στον κόσμο». Αλλά δεν μπορούσε να σκεφτεί και κάτι καλύτερο. Αν κρίνουμε από την επιτυχία των διαχρονικών 'Dookie' και 'American Idiot', δεν ήταν και τόσο κακό το όνομα των Green Day.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA