Μενού
the boy
  • Α-
  • Α+

Πολύ συχνά, με έναν μαγικό τρόπο, συνθήκες άσχετες μεταξύ τους καταφέρνουν να συνδεθούν φτιάχνοντας μια ενιαία ιστορία. Το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε από το Θέατρο του Νέου Κόσμου και την παράσταση «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα» σε κείμενο του Ευθύμη Φιλίππου, ενώ συνεχίστηκε στο Ρομάντσο με μια μπύρα στο live του The Boy.

Κλήθηκα να παρακολουθήσω back to back τη δουλειά δύο δημιουργών με εντελώς διαφορετικό στυλ έκφρασης και αφήγησης και το πιο πιθανό ήταν να χρειαστεί να μπαινοβγαίνω στους φανταστικούς τους κόσμους αδιάκοπα, μέχρι να τους κατανοήσω πλήρως. Τελικά δεν χρειάστηκε να τους κατανοήσω. Χρειάστηκε να αφεθώ και να τους νιώσω, μιας που ο ένας συμπλήρωσε τον άλλο απροσδόκητα.

Τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου τον έχω συνδέσει με πολύπλοκα σύμπαντα τα οποία διέπουν εσωτερικοί κανόνες που τελικά καθορίζουν την εξέλιξη των χαρακτήρων. Αυτή τη φορά, η παράστασή του, αποτυπώνει έναν καθημερινό διάλογο μεταξύ δύο φίλων, ο οποίος ντύνεται με όλα τα πιθανά υπαρξιακά layers. Γρήγορο, εύστοχο, αστείο, κανονικό - αλλά όχι και τόσο.

«Βγάζεις φωτογραφίες χαμογελαστός μπροστά από τα αξιοθέατα για να τις κοιτάς μετά από μερικά χρόνια και να νομίζεις ότι τότε ήσουν χαρούμενος».

«Οι άνθρωποι κάνουν κάτι, μόνο και μόνο για να μπορούν μετά να κάνουν κάτι άλλο».

«Δεν αξίζει να κρατάμε σχέσεις που, όταν ο ένας υψώνει τη φωνή, ο άλλος δεν τρομάζει».

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης (Τhe Boy) είναι σταθερά στις playlist και τις watchlist μου αφού είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συνθέτης και ερμηνευτής. Στα μάτια μου είναι ένας storyteller χωρίς ταμπέλες που μπορεί να μετατρέψει κάθε αγνό συναίσθημα σε τέχνη. Αυτό κάνει με τη μουσική του, αυτό έκανε και στο υπέροχο Πολύδροσο που μπήκε στην καρδιά μου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και θα μπει και στη δική σας σε λίγο καιρό που θα είναι επίσημα στις αίθουσες.

Δεν μπορούσα να αποφασίσω αν η μουσική του ταίριαζε τόσο ιδανικά στις σκέψεις μου ή αν οι σκέψεις μου ήταν αποτέλεσμα της μουσικής του. Συνειδητοποίησα ότι, ακούγοντάς τον, σκεφτόμουν αυτά που είχε τοποθετήσει μαεστρικά στο μυαλό μου η παράσταση που είχα δει λίγο πριν. Και κάπως έτσι ο Ευθύμης Φιλίππου και ο The Boy συνδέθηκαν μέσα μου για πάντα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA