Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τριανδρία των Ιταλοαμερικάνων ενώνεται ξανά. Μάρτιν Σκορτσέζε, Ρόμπερτ ΝτεΝίρο και Λεονάρντο ΝτιΚάπριο συμμετέχουν για πρώτη φορά μαζί σε ένα κινηματογραφικό πρότζεκτ και αυτό κάνει το γεγονός σπάνιο, άρα και περισσότερο ελκυστική την ταινία όταν θα κυκλοφορήσει. Μάρτιν Σκορτσέζε και Λεονάρντο ΝτιΚάπριο έχουν συνεργαστεί σε 5 ταινίες. Μάρτιν Σκορτσέζε και Ρόμπερτ Ντε Νίρο 9 φορές. ΝτιΚάπριο και Ντε Νίρο 3. Αλλά και τους 3 μαζί δεν τους έχουμε δει πουθενά, παρά μόνο σε ένα διαφημιστικό για ένα καζίνο στο Λας Βέγκας της Κίνας, το Μακάου.

Στο Killers of the Flower Moon, η τριάδα αυτή θα αναβιώσει την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, τότε που στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ ήταν έντονο το στοιχείο των ιθαγενών, αλλά και του αιματοκυλίσματος στα εδάφη που ζούσαν αυτές οι φυλές. Εν προκειμένω, στην περιοχή της Οκλαχόμα, εκεί όπου ζει για αιώνες η φυλή των Οσέιτζ, ξεκίνησε τη Δευτέρα η παραγωγή της ταινίας, δηλαδή τα γυρίσματα, κι ενώ είχε περάσει ένα διάστημα αρκετών μηνών κατά το οποίο ο ΝτιΚάπριο με τον Σκορτσέζε είχαν διαρκείς επαφές με μέλη της φυλής για να μάθουν λεπτομέρειες για την ιστορία των δολοφονιών κάποιων από τους Οσέιτζ με φόντο τη διεκδίκηση του μαύρου χρυσού της περιοχής. Πρόκειται για μια εποχή κατά συρροήν δολοφονιών όπου έμεινε γνωστή ως η Αυτοκρατορία του Τρόμου.

Ο ΝτιΚάπριο άλλαξε το ρόλο του στοχεύοντας σε ένα δεύτερο Όσκαρ

Ο Ντέιβιντ Γκραν έγραψε βιβλίο για τα όσα συνέβησαν και η ταινία βασίζεται και στη δική του έρευνα για τις δολοφονίες, με τον Έρικ Ροθ να προσαρμόζει το σενάριο και με τον Σκορτσέζε να ευχαριστεί ιδιαίτερα τον λαό των Οσέιτζ, την Apple και το Oklahoma Film and Music Office  που έχουν αναλάβει την παραγωγή. «Το να μπορούμε να πούμε αυτή την ιστορία στα εδάφη όπου εκτυλίχθηκε είναι πολύ σημαντικό και καίριο για να αποτυπώσουμε με ακρίβεια την εποχή και τους ανθρώπους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τους ντόπιους τεχνικούς και ηθοποιούς για να φέρουμε στη ζωή μια ιστορία και μια εποχή που δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ η Αμερική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκορτσέζε για τα γυρίσματα που γίνονται στην Οκλαχόμα, μια πολιτεία που θέλει να αναπτύξει την κινηματογραφική της παραγωγή.

Ως προς την ταινία, ο ΝτιΚάπριο υποδύεται τον Έρνεστ Μπάκχαρτ, ανιψιό ενός ντόπιου ραντσιέρη, του Γουίλιαμ Χέιλ, που υποδύεται ο Ντε Νίρο. Ένας πόλεμος για το πετρέλαιο μαίνεται στην περιοχή και γρήγορα ξετυλίγεται ένα κουβάρι αίματος και νεκρών ιθαγενών, με τον Τζ. Έντγκαρ Χούβερ, θρυλικό ηγέτη του FBI, να αναλαμβάνει προσωπικά την εξιχνίαση των εγκλημάτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΝτιΚάπριο ήταν αρχικά να πάρει τον πιο ηρωικό ρόλο του αστυνόμου του FBI Τομ Γουάιτ, αλλά προτίμησε αυτόν του Μπάκχαρτ που είναι πιο σκοτεινός και έχει ένα διαφορετικό πεδίο δέσμευσης. Στο Killers of the Flower Moon συμμετέχουν επίσης ο Τζέσε Πλέμονς (συνεργάστηκε με τον Σκορτσέζε στο Irishman), η Λίλι Γκλάντστοουν, ο Γουίλιαμ Μπέλο και αρκετοί ερασιτέχνες που έχουν ρίζες στη φυλή των Οσέιτζ. 

Τα γυρίσματα της ταινίας θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος καλοκαιριού, κάτι που σημαίνει ότι η ταινία θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμα για τη μετα-παραγωγή και την περίοδο προώθησης, άρα θα είναι έτοιμη για να τη δούμε σε περίπου ένα χρόνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA