Μενού
Ο αυστηρά σαρκοφάγος bodybuilder
Ο αυστηρά σαρκοφάγος bodybuilder | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ένας Βρετανός bodybuilder μίλησε για την απόφασή του να τρώει καθημερινά ένα «τούβλο» βούτυρο για να βελτιώσει τη λειτουργία του σώματός του και να αποφεύγει το αίσθημα πείνας. Πριν φτάσει καν το μεσημέρι, ο Τζόναθαν Γκρίφιθς έχει ήδη καταναλώσει μία ολόκληρη συσκευασία βούτυρο σε διάφορες μορφές, λιωμένο με κακάο, σε μορφή... γρανίτας ή απλά κατευθείαν από το ψυγείο.

Και αυτό είναι μόνο ένα μέρος της ακραίας δίαιτας του 28χρονου. Ο γυμναστής από το Ντόρσετ βάζει τα «γυαλιά» στον Ρόκυ Μπαλμπόα, «κατεβάζοντας» κάθε μέρα 1,5 κιλό κρέας, μισό λίτρο γάλα, 100 γραμμάρια τυρί και 4 αυγά, πέρα από το βούτυρο, όπως γράφει η New York Post.

«Το πρώτο μου γεύμα της ημέρας περιλαμβάνει τυρόγαλο, φρέσκο γάλα και τυρί», δηλώνει ο Γκρίφιθς. Από το 2020 αποφεύγει τα φρούτα και τα λαχανικά όπως ο διάβολος το λιβάνι, αφού «προσηλυτίστηκε» στην κρεατοφαγία από influencers στο Youtube, παρ' όλο που οι περισσότεροι διατροφολόγοι την αποκηρύσσουν. 

Τρώει λίπος, χάνει λίπος

Ο νεαρός bodybuilder αναφέρει μάλιστα πως η ασυνήθιστη δίαιτά του τον βοήθησε να αναρρώσει από ένα τραύμα στη σπονδυλική στήλη και την μετέπειτα εγχείρηση που χρειάστηκε. Ισχυρίζεται πως έκανε το σώμα του πιο εύκαμπτο και ενεργειακά αποδοτικό στο γυμναστήριο. Πώς όμως μπορεί να παραμένει λεπτός και «τονισμένος» καταναλώνοντας τόσες θερμίδες;

Η απάντηση μπορεί να κρύβεται στην «κετοδίαιατα». Ο Γκρίφιθς μπορεί να καταπίνει λιπαρά με το κιλό, αλλά αποφεύγει πηγές υδατανθράκων όπως η ζάχαρη, το ψωμί, οι πατάτες και παρόμοιες τροφές. Αυτή είναι η λογική μίας δίαιτας βασισμένης στις κετόνες. 

Η λεγόμενη κετογονική δίαιτα βασίζεται στην ολοκληρωτική διακοπή της πρόσληψης υδατανθράκων. Όταν ο οργανισμός δεν διαθέτει υδατάνθρακες για να διασπάσει σε γλυκόζη, η οποία είναι κύρια πηγή ενέργειας του εγκεφάλου, εισέρχεται σε μία μεταβολική κατάσταση γνωστή ως κέτωση. Κατά την κέτωση, ο οργανισμός αρχίζει να «καίει» ταχύτερα το διαθέσιμο λίπος του, για να παράξει ουσίες που υποκαθιστούν τη λειτουργία της γλυκόζης, τις κετόνες. 

Η τήρηση μίας τέτοιας δίαιτας, μαζί με τακτική άσκηση, επιτρέπει πολύ πιο αποδοτική απώλεια βάρους, αλλά και τη διατήρησή του σε χαμηλά επίπεδα, και μάλλον είναι το μυστικό πίσω από την εντυπωσιακή σιλουέτα του Τζόναθαν.

 

 

 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA