Μενού
IPhone
Παρουσίαση του νέου IPhone | AP Photos / Jeff Chiu
  • Α-
  • Α+

Όλοι ξέρουν πως πλέον τα κινητά αποτελούν προέκταση του χεριού των ανθρώπων, λίγοι είναι αυτοί όμως που ξέρουν, σύμφωνα με τη Mirror, ότι τα iPhone διαθέτουν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, το οποίο μπορεί να τους σώσει τη ζωή.

Τα iPhone, πέρα από τους χάρτες, τα ημερολόγια, τις εφαρμογές για την παρακολούθηση της υγείας, διαθέτουν ακόμη ένα χαρακτηριστικό, αρκετά συνηθισμένο κιόλας, που μπορεί να βοηθήσει σε πολύ δύσκολες στιγμές.

Τα «αποκαλυπτήρια» έκανε μία γυναίκα, αφού έλαβε μήνυμα από το κινητό της αδερφής της το οποίο ανέφερε πως «έχει ανιχνευθεί σύγκρουση». Το κινητό είχε στείλει αυτόματη ειδοποίηση σε όλους όσοι βρίσκονταν στη λίστα των επαφών έκτακτης ανάγκης.

Σε σχετική ανάρτηση που κοινοποίησε στο Reddit, η ίδια σημειώνει πως «δεν ήξερα καν ότι είναι χαρακτηριστικό του κινητού αυτό. Η αδερφή μου είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Αρκετά τρομακτικό».

Την ίδια ώρα, το αυτοματοποιημένο μήνυμα του iPhone έγραφε: «Ανιχνεύθηκε σύγκρουση, SOS. Κάλεσα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη συγκεκριμένη τοποθεσία που αναγράφεται στον χάρτη, αφού το iPhone εντόπισε την πρόσκρουση. Λαμβάνεις αυτό το μήνυμα, γιατί σε έχω συμπεριλάβει στη λίστα με τις επαφές έκτακτων αναγκών».

iPhone: Η εφαρμογή και το μήνυμα

Το μήνυμα συνοδευόταν από έναν χάρτη που έδειχνε πού βρισκόταν η αδελφή της γυναίκας όταν χτύπησε ο συναγερμός. Η λειτουργία είναι γνωστή ως «ανίχνευση σύγκρουσης» και έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει τροχαία ατυχήματα, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι επαφές έκτακτης ανάγκης

Παρόλο που η λειτουργία είναι δυνητικά σωτήρια, δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πολλοί την ύπαρξή της. Μπορεί κάποιος να την ενεργοποιήσει μέσω της καρτέλας SOS στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου του, όπου μπορεί επίσης να επιλέξει αν το μήνυμα θα αποστέλλεται σε μια επιλεγμένη επαφή ή μόνο στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA