Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επένδυση που έκανε πριν από 4 χρόνια το Netflix στην Ισπανία με Δούρρειο Ίππο το Casa de Papel, έφερε στην πλατφόρμα πλειάδα σειρών και ταινιών από την Ιβηρική, όμως με εξαίρεση το Locked Up και λίγο λιγότερο το Elite, κανένα άλλο δε δημιούργησε ντόρο όπως αυτές οι σειρές. 

Αυτό δεν πτόησε ποτέ το Netflix που στο κάτω κάτω έχει μια τεράστια αγορά, την Ισπανία των 47 εκατομμυρίων και την Πορτογαλία των 10 εκατομμυρίων, για να έχει τη σιγουριά πως ακόμα και οι κακές παραγωγές του θα έχουν υψηλή θέαση.

Καθώς περιμένουμε την 5η και - μάλλον - τελευταία σεζόν του Casa de Papel, που προετοιμάζεται για τον Ιούλιο λογικά, το Netflix ανακοίνωσε την παραγωγή 3 σειρών, 2 ταινιών και 2 ριάλιτι. Αφήνοντας στην άκρη τα 4 τελευταία που δε μας πολυενδιαφέρουν, ας δούμε τι πραγματεύονται οι σειρές.

Intimidad

Στη σειρά που το σενάριο και την παραγωγή υπογράφουν οι Βερόνικα Φερνάντες και Λάουρα Σαρμιέντο, πρωταγωνιστεί η Ιτζιάρ Ιντούνιο, η Ρακέλ Μουρίγιο του Papel, περιγράφει την κατάργηση της διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στην ιδιωτική και τη δημόσια ζωή για 4 γυναίκες, μετά από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο ενός πολλά υποσχόμενου πολιτικού σε σεξουαλικές στιγμές. Η κεντρική ιδέα παραπέμπει αυτόματα στο πρώτο επεισόδιο του Black Mirror.

Barruca

Πρόκειται για μια μίνι σειρά 6 επεισοδίων που έγραψαν ο Χοσέ Μοράις και ο Βίκτορ Σιέρα, σε σκηνοθεσία του Όσκαρ Πεντράσα, με πρωταγωνιστές τους Αλμπέρτο Αμάν και Λούις Καγιέχο. Η σειρά μας μεταφέρει στην ψυχιατρική φυλακή του Μόντε Μπαρούκα όπου έχει βγει καταφύγιο ο κατά συρροήν δολοφόνος Σιμόν Λάγο. Μια ομάδα ενόπλων που επιχειρεί να τον ελευθερώσει, περικυκλώνει τη φυλακή, κόβει την επικοινωνία με τον έξω κόσμο και την τροφοδοσία και ζητάει να τους παραδώσουν τον Λάγο. Όμως το προσωπικό της φυλακής αρνείται.

Si Lo Hubiera Sabido

Με τον αγγλικό τίτλο If Only, η σειρά που έγραψαν ο Τούρκος Έτσε Γέρεντς και η Ίρμα Κορέα, στήνει την ιστορία της 30χρονης Έμμα, που μετά από 10 χρόνια σχέσης με τον Νάντο δεν είναι ευχαριστημένη από τη ζωή της. Με κάποιο τρόπο γυρίζει μια δεκαετία πίσω στο χρόνο, στα 20 της, στο σώμα που είχε τότε και καλείται να πάρει τις αποφάσεις εκείνες που θα την κάνουν ευτυχισμένη όταν επιστρέψει στα 30 της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA