Μενού
  • Α-
  • Α+

Όταν είσαι ένας παίκτης που έχει βγει 9 φορές υποψήφιος και το κοινό δε σε διώχνει, σου δίνεται εύκολα η εντύπωση πως είσαι αυτό ακριβώς που θέλει ο τηλεθεατής κι ενδεχομένως η παραγωγή. Ο Τριαντάφυλλος πήρε το δικαίωμα από τη στήριξη του κοινού να κάνει οτιδήποτε αλλοπρόσαλλο θέλει, να προκαλεί, να προσβάλλει τον κόπο των υπόλοιπων παικτών στο Survivor και όλα αυτά να δικαιολογούνται από την παιδικότητα και τον αυθορμητισμό που του αποδίδουν όσοι τον γνωρίζουν.

Είναι όμως μόνο αυθορμητισμός; Ή μήπως είναι κάτι πολύ περισσότερο; Ο Τριαντάφυλλος δεν έχει μόνο τη στήριξη του κοινού, αλλά και όλης της Κόκκινης Ομάδας. Του συγχωρούν τα πάντα, του επιτρέπουν να εκμεταλλεύεται τον κόπο τους τρώγοντας ένα φαγητό για το οποίο δεν πάλεψε, του επιτρέπουν να προκαλεί τους αντιπάλους με τα συνθήματα, του επιτρέπουν να δείχνει ασέβεια στον κόπο, ακόμα και για κάποιον που μπορεί να μη θέλει να τον βλέπει.

Τα όσα έγιναν στο τελευταίο επεισόδιο του Survivor ήρθαν να προστεθούν σε μια αλυσίδα από κινήσεις που κάνει ο Τριαντάφυλλος μετά την αποχώρηση του Παππά, οι οποίες μπορεί και να υπαγορεύονται από το «πνεύμα» του φίλου του, ο οποίος έχει μεταλαμπαδεύσει στοιχεία της στρατηγικής του σε Τριαντάφυλλο, Σάκη και Μαριαλένα.

Ο Τριαντάφυλλος ψιθύριζε ότι ο Κόρομι χρωστάει την παραμονή του στο Survivor στον Τζέιμς Καφετζή που αποχώρησε και το έκανε με τρόπο επιτηδευμένο, ώστε να βγάλει τον Κόρομι εκτός εαυτού. Το έκανε μάλιστα μετά από ένα αγώνισμα που οι Μπλε είχαν αφήσει κάθε τους σταγόνα ιδρώτα και είχαν πετύχει μια νίκη ψυχολογίας. Κι όμως, κανείς από τους Κόκκινους δεν είχαν τα κότσια να του πουν κάτι για τη στάση ασέβειας που έδειξε. Όλοι το έλεγαν στην κάμερα, αλλά κανείς τετ α τετ, σύμφωνα με όσα είδαμε.

Ο Τριαντάφυλλος έριξε υπαιτιότητα της ήττας στο έπαθλο επικοινωνίας στον Ασημακόπουλο που έκανε ένα run, ενώ είχε συμφωνηθεί να μην τρέξει. Ούτε εκεί γύρισε κανείς να του πει κάτι. Ο Ασημακόπουλος, που έχει αλλάξει 3 φορές στάση απέναντι στον Τριαντάφυλλο, είπε πολλά στην κάμερα, όχι όμως στον «Πρόεδρο».

https://www.youtube.com/watch?v=HyL5ny8bJ98

Ο Τριαντάφυλλος έλεγε ότι του λείπει ο γιος του, όμως δεν προσπάθησε καν να τρέξει στο αγώνισμα για να προσπαθήσει για τη νίκη που μπορεί να του έδειχνε τον γιο του στο έπαθλο επικοινωνίας. Αναφέρει συνέχεια ότι του λείπει η οικογένεια του, αλλά στα αγωνίσματα επικοινωνίας δεν κάνει καν προσπάθεια. Στην ασυλία είναι κατανοητό το επιχείρημά του ότι δε θέλει να χάσει η Κόκκινη Ομάδα και να βρεθεί κάποιος υποψήφιος εξαιτίας του. Στην επικοινωνία όμως; Δεν διακυβεύεται κάτι το ίδιο σημαντικό.

https://www.youtube.com/watch?v=LIxpSlokbIk

Τέλος, ο Τριαντάφυλλος προβάλλει διαρκώς τον κόπο των συμπαικτών του, προσποιείται ότι στενοχωριέται και την ίδια στιγμή ομολογεί ότι «όταν γίνει ατομικό το Survivor, τότε θα αγωνιστώ». Και πάλι βλέπουμε αμέτοχη την Κόκκινη Ομάδα, με τον Σάκη ειδικά να τον κανακεύει. Η δε Μαριαλένα, που επίσης τον κάνει παρέα, δεν έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα από την προσβολή του Τριαντάφυλλου προς τη Μπλε Ομάδα μετά το αγώνισμα. Μάλλον χλιαρή θα λέγαμε την αντίδραση της, παρά πραγματικά ενοχλημένη. 

https://www.youtube.com/watch?v=mUD8-A5NQCA

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την προσέγγιση του Τζέιμς και του Μπάρτζη σε αυτές τις 3 εβδομάδες, αυτούς δηλαδή που αποκαλούσε εχθρούς του, με προφανή στόχο να απευθυνθεί στο δικό τους κοινό και να τραβήξει στήριξη κι από κει - αυτό εξυπηρετούσε η επίθεση του στον Κόρομι μετά το αγώνισμα, να δείξει ότι υποστηρίζει τον Τζέιμς - τότε βλέπουμε πως ο Τριαντάφυλλος έχει μπει σε mood πλήρους στρατηγικής.

Επειδή όμως επηρεάζεται από τον αυθορμητισμό του, υποπίπτει και σε αστοχίες που τον φέρνουν σε... ικρίωμα, πότε με το να λέει στους Κόκκινους να μη δείξουν καλοσύνη στους αποδεκατισμένους Μπλε και πότε με το να υποδύεται τον στενοχωρημένο και να αυτομαστιγώνεται για να δείξει ότι σέβεται τον ιδρώτα των συμπαικτών του.

Αυτό που δε μπορεί να εξηγηθεί όμως, είναι η στάση των Κόκκινων. Τον καλοπιάνουν κι αυτοί γιατί βλέπουν ότι έχει τεράστια δημοφιλία; Ή μήπως τον κρατάνε για να έχουν έναν εύκολο στόχο να ψηφίζουν;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA