Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταστροφική μπορεί να αποδειχθεί για το Survivor η απόφαση της παραγωγής να το παρατείνει για ένα μήνα, καθώς όπως φαίνεται από τα τελευταία 3-4 επεισόδια, δεν υπάρχει περιεχόμενο που θα κρατήσει το κοινό ως τα μέσα Ιουλίου. Μετά την αποχώρηση του Τζέιμς και του Μπάρτζη, σχηματίστηκαν δύο στρατόπεδα στο Survivor, τα οποία θα πάνε λογικά μέχρι τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες έτσι. Αυτό έχει κάνει το ριάλιτι προβλέψιμο και σε εβδομάδες όπως αυτή, που δεν υπάρχει αποχώρηση, το ενδιαφέρον χάνεται κι άλλο και στρέφεται στο MasterChef και τις Άγριες Μέλισσες.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την πρεμιέρα του MasterChef και μετά, δεν έχει υπάρξει μέρα που το Survivor να ήρθε τρίτο στην τηλεθέαση και στις δύο κατηγορίες κοινού, δηλαδή το γενικό σύνολο και το δυναμικό. Ίσως να μην έχει βρεθεί γενικά ποτέ στην τρίτη θέση, σε καμία από τις δύο κατηγορίες. Έχουν υπάρξει φορές που το MasterChef το πέρασε ή το προσπέρασαν οι Άγριες Μέλισσες. Ποτέ όμως τόσο εμφατικά.

Διαβάστε ακόμη: Survivor - Τριαντάφυλλος: Είμαι ο χειρότερος και πιο ανάξιος παίκτης εδώ μέσα

Το MasterChef πήρε την πρωτιά στο δυναμικό με 28%, όπου οι Άγριες Μέλισσες έκαναν 27,7%, ενώ στο γενικό αντιστράφηκαν οι όροι με 23,2% και 30,4% αντίστοιχα για τα δύο προγράμματα. Το Survivor στο γενικό έκανε μόλις 22,9% και στο δυναμικό πήγε ακόμα πιο άσχημα, με 21%!

Αυτά τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι τυχαία, δεν είναι της στιγμής. Το χθεσινό επεισόδιο ήταν από τα πιο αδιάφορα που έχουμε δει κι αν δεν υπήρχαν τα δύο πηγαδάκια που είδαμε στην παραλία να σχολιάζουν τα λεγόμενα του Τριαντάφυλλου, δε θα υπήρχε πραγματικά τίποτα απολύτως να σχολιαστεί.

Πλέον, το κοινό ξέρει τι να περιμένει από το Survivor. Ξέρει πως σε κάθε αγώνισμα επικοινωνίας ο Γιώργος Λιανός θα ανακοινώνει το έπαθλο και οι παίκτες θα δακρύζουν και θα συγκινούνται. Το έχουμε δει τουλάχιστον 6-7 φορές το σκηνικό. Ξέρει ότι θα δει Τριαντάφυλλο-Κατσούλη-Μαριαλένα από τη μία πλευρά και τους υπόλοιπους από την άλλη. Ξέρει ότι θα δει την υπερβολή στον τρόπο που διαφημίζονται οι χορηγοί. Το μόνο που κρατάει το ενδιαφέρον πια, είναι τα αγωνίσματα ασυλίας και τα συμβούλια ψηφοφορίας-αποχώρησης. Αυτά δεν υπάρχουν στο κάδρο για αυτή την εβδομάδα και θα το δούμε να συμβαίνει ξανά στο μέλλον, ώστε να βγει ο προγραμματισμός για τις 15 Ιουλίου.

Αν η παραγωγή δεν εφεύρει έναν τρόπο να προσδώσει ενδιαφέρον στο Survivor, δε θα είναι διόλου παράξενο από εκεί που όλοι ασχολούνται με αυτό, να στρέψουν το βλέμμα τους αλλού. Κι αν συνεχίσουν να το βλέπουν, θα είναι γιατί θα παίζει χωρίς αντίπαλο, αφού MasterChef και Άγριες Μέλισσες ολοκληρώνονται σε λιγότερο από 3 εβδομάδες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA