Μενού
τουρκογιωργης
ΑΝΤ1 Νews-screenshot
  • Α-
  • Α+

Η ζωή και το έργο του Αντώνη Τουρκογιώργη θα μπορούσαν να γίνουν ταινία. Ο Πειραιώτης κιθαρίστας - που έπαιξε μπάσο για να «χορέσει» στο ίδιο σχήμα με τον βιρτουόζο κολλητό του, Γιάννη Σπάθα, έλαμψε μέσα από τους Socrates, αυτή τη θρυλική ροκ μπάντα που γεννήθηκε τα χρόνια της δικτατορίας.

Η μπάντα έπαιξε μέχρι και σε φεστιβάλ με headliners τους Mungo Jerry (που ακύρωσαν τελικά), το προσπάθησαν στις αρχές της δεκαετίας του '80 να κάνουν διεθνή καριέρα, και ύστερα, όταν διαλύθηκαν, ο Τουρκογιώργης έπαιξε σε ένα σωρό σπουδαίους ελληνικούς δίσκους. 

Επιπλέον, ο αγαπημένος μουσικός έκανε και δικά του πράγματα. «Στέλλα, σ' αγαπάω», «Η ροκιά θέλει μαγκιά», «ο Ροκεντρούλης», «Στο Πυρετό Του Ροκ 'Ν' Ρολ», «Απόψε θα κουνήσουμε την πόλη» ήταν μερικά από τα τραγούδια με τα οποία προσπάθησε να ορθώσει το ανάστημα του ανάμεσα στην ποπ και τη ροκ μουσική της δεκαετίας του '80, και έπειτα του '90.

Και ο Ολυμπιακός!

Ήταν το 1991, και ένα μίνι άλμπουμ με το όνομα του Τουρκογιώργη και έντονα ερυθρόλευκα στοιχεία, έκανε την εμφάνιση του. Διαβάζουμε τίτλους τραγουδιών: Ύμνος Στόν Ολυμπιακό, Μετά Τη Νίκη, Θέλω Μεγάλο Σκορ, Οι Κιθάρες Του Πειραιά, Θρύλος.

Τώρα θα μας πείτε, ήταν καλό αυτό, αξίζει να το ακούσουμε; Κι όμως, ο «Ύμνος» είναι σούπερ ανεβαστικό κομμάτι, για «τα κόκκινα λοντάρια, του Θρύλου οι Θεοί», για όλους τους αντιπάλους, που τους πιάνει πανικός «στο γήπεδο όταν μπαίνει, ο Ολυμπιακός».

Μήπως έχει φτάσει ο καιρός να κάνουμε ένα update στους ύμνους των ομάδων μας; 

Ευχαριστούμε Αντώνη Τουρκογιώργη, και γι' αυτό.

Διαβάστε επίσης: Κώστας Μπίγαλης: Από το 'Miss You' στον 'Χοσέ' - ένα μουσικό ταξίδι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA