Μενού
dragonsden
Dragon's Den Global (Screenshot)
  • Α-
  • Α+

Το Dragon's Den είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα παγκοσμίως. Στη βρετανική τηλεόραση είναι μια «σταθερή αξία» για περισσότερες από 20 σεζόν, ενώ τα δικαιώματα του έχουν αγοραστεί από τηλεοπτικά κανάλια ανά την Ευρώπη (Αυστρία, Γερμανία, Σουηδία, Ουγγαρία, Σλοβακία), αλλά και από τη Λατινική Αμερική (Βραζιλία, Κολομβία).

Το Shark Tank, η αμερικάνικη εκδοχή του ριάλιτι, με αισθητά πιο χαλαρούς ηθικούς «φραγμούς» στην επαφή μεταξύ των επενδυτών και του εκάστοτε επιχειρηματία, είναι επίσης ένα κολοσσιαίο τηλεοπτικό brand, με φανατικό κοινό.

Στην Ελλάδα, ήδη ξεκίνησε η δεύτερη σεζόν του προγράμματος, με τους Dragons να ποντάρουν ακόμα πιο «ακραία» και ανταγωνιστικά, χωρίς την παρουσία του Πολ Ευμορφίδη. Αλήθεια, υπάρχει περίπτωση να πάει κάτι στραβά στο Dragon's Den;

(επεισόδιο του Βρετανικού Dragon's Den με pet friendly προϊόντα)

Kι όμως, στη βρετανική εκδοχή του παιχνιδιού, εκεί που - θεωρητικά - γίνονται οι πιο σοβαρές και τυπικές συναλλαγές, με τη σύνθεση των Dragons να περιλαμβάνει έμπειρους πολυεκατομμυριούχους επιχειρηματίες όπως η Ντέμπορα Μίντεν, ο Πίτερ Τζόουνς και ο Τούκερ Σουλεϊμάν, κάτι πήγε στραβά.

Όπως διαβάσαμε στο Ladbible, όλα ξεκίνησαν όταν η 31χρονη Τζιζέλ Μπόξερ από το Σέφιλντ, εμφανίστηκε στην εκπομπή. Η νεαρή επιχειρηματίας αποκάλυψε πως έπασχε από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (γνωστό και ως μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα). Πρόκειται για μια ασθένεια που εμφανίζει πληθώρα σοβαρών συμπτωμάτων, ανάμεσα τους η ακραία κούραση. Συχνά το άτομο νιώθει κούραση και ανάγκη για ύπνο ακόμα και αφού έχει κοιμηθεί αρκετές ώρες.

Η Μπόξερ αποκάλυψε στους επιχειρηματίες πώς οι θεραπείες που έκανε μέσω της σύγχρονης ιατρικής, δεν είχαν αποτέλεσμα. Οι γιατροί την συμβούλεψαν να ακολουθήσει το δικό της «προσωπικό ταξίδι ίασης» με βελονισμό, δίαιτα, κινέζικα βότανα και σπόρους αυτιού. Οι «σπόροι αυτιού» προέρχονται από μια αρχαία κινέζικη ιατρική πρακτική, και θρυλείται πως μπορούν να θεραπεύσουν από το άγχος ως και σοβαρές, ανίατες ασθένειες, καθώς «ενεργοποιούν» απολήξεις νεύρων μέσα στο αυτί. 

Η νεαρή επιχειρηματίας τόνισε πως αφού πήρε τους σπόρους αυτιού, κατάφερε όχι μόνο να αναρρώσει πλήρως σε 12 μήνες, αλλά και να μείνει έγκυος. Η εταιρεία της, που παράγει τους συγκεκριμένους σπόρους, λεγόταν Acu Seeds. Κατάφερε να εξασφαλίσει 50.000 λίρες για το 12,5% της εταιρείας, δίνοντας τα χέρια με τον επιχειρηματία Στίβεν Μπάρτλετ.

Όμως, η ανώτατη αρχή εποπτείας διαφήμισης, έχοντας δεχτεί επιστολή διαμαρτυρίας του σωματείου Action for ME (Δράση για το σύνδρομο κόπωσης) έκρινε πως οι ισχυρισμοί της Μπόξερ πως κατάφερε να γιατρευτεί από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης με σπόρους αυτιού, δεν είχαν κάποια ιατρική επαλήθευση, άρα όσα υποσχόταν για την επίδραση του προϊόντος της στον ανθρώπινο οργανισμό, ήταν πιθανότατα, ψευδή. 

Το επεισόδιο της σειράς όπου εμφανίζεται η Τζιζέλ Μπόξερ αποσύρθηκε από το πρόγραμμα του καναλιού Channel 4, ενώ δεν είναι διαθέσιμο πια, ούτε online. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA