Μενού
Συζήτηση
Συζήτηση | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στην καθημερινότητά μας ξέρουμε πως στα «πάρε - δώσε» με τους άλλους τα ψέματα είναι αναπόφευκτα, και έχουμε συμβιβαστεί με αυτή την αλήθεια. Μερικές φορές όμως νιώθουμε την ανάγκη να ξέρουμε.

Σε αυτό μπορεί να βοηθήσουν οι συμβουλές που έδωσε μία πρώην κατάσκοπος των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ , όπως γράφει το The Focus, για το πως να ξεχωρίσετε πότε κάποιος σας λέει ψέματα ή αποσιωπά την αλήθεια.

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος λέει ψέματα

Η πρώην πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών, Evy Poumpouras, είπε ότι υπάρχουν τρία βήματα για να «ξετρυπώσεις» έναν ψεύτη.

1. Διαίσθηση

Πρώτον, εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας. Εάν αισθάνεστε ότι κάποιος λέει ψέματα, μάλλον είναι. Το μυαλό σας είναι πιο έξυπνο από όσο νομίζετε. 

Η διαίσθηση είναι η φυσική ικανότητα να γνωρίζεις κάτι χωρίς καμία απόδειξη ή ένδειξη. Είναι ένα συναίσθημα που το έχει ενστικτωδώς ο κάθε άνθρωπος.

2. Γλώσσα του σώματος

Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να δούμε τον τρόπο με τον οποίο ενεργούν οι άνθρωποι. Αν λένε ψέματα, θα σας το δείξουν με τη γλώσσα του σώματός τους. Η πρώην πράκτορας εξήγησε ότι «συνηθίζουμε σε μοτίβα για τους ανθρώπους», δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται τις περισσότερες φορές.

Εάν κάποιος ξεφεύγει από αυτό τον συμπεριφορικό «παρονομαστή», ξέρετε ότι κάτι συμβαίνει. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιούν συνήθως οπτική επαφή αλλά ξαφνικά κοιτάζουν προς τα κάτω.

3. Περιέργεια

Μόλις αλλάξει η συμπεριφορά κάποιου, γίνεστε περίεργοι για το τι κρύβουν και είναι σημαντικό να ενεργήσετε βάσει αυτής της περιέργειας. Πρέπει να τους εξετάσετε με έξυπνες ερωτήσεις, οι οποίες θα εκνευρίσουν το άτομο, κάνοντάς το να εκθέσει τον εαυτό του.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν κάτι ασυνήθιστο, το καταγράφουν και το αγνοούν. Δεν δίνουν συνέχεια με απανωτές ερωτήσεις», είπε η ειδικός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA