Μενού
orange
unsplash
  • Α-
  • Α+

«Τι χρώμα έχει αυτό το φόρεμα;», «Τι σκέφτεται όταν του λες αυτή τη λέξη;», «Τι θέλει να φάει σήμερα;». Από την εποχή των περιοδικών, στην εποχή του MySpace, και τώρα στο TikTok, πάντοτε υπήρχε ανάγκη για μιας μορφής «κρυστάλλινη σφαίρα» που θα μας αποκαλύψει αν αυτός/αυτή/αυτ@ μας αγαπά και μας σκέφτεται.

Το ίδιο το «μ'αγαπά/δεν μ'αγαπά» παιχνίδι με τις μαργαρίτες, είναι πάνω-κάτω, ταυτόσημο με το νέο παιχνίδι που έγινε πρόσφατα viral στο TikTok. Εδώ δεν υπάρχουν λουλούδια, αλλά κάτι που μπορεί να βρεις εύκολα στον πάγκο της λαϊκής αγοράς.

Ξεφλούδισε ένα πορτοκάλι για μένα, αγάπη μου, μπορείς;

Σαν άλλος Σπύρος Παπαδόπουλος (γένους αρσενικού ή και σε θηλυκή εκδοχή) στους Απαράδεκτους, μπορεί να απαντήσει «δε με παρατάς, έχουμε και δουλειές!», ή μπορεί τελικά, και να δεχτεί να ξεφλουδίσει το πορτοκάλι που του προσφέρεις. Αν δεχτεί, αυτό σημαίνει πως τρέφει αγάπη για 'σένα, αν αρνηθεί να το κάνει και επικαλεστεί τα χρόνια που πέρασε στο Πολυτεχνείο (τυχαία αναφορά), τότε Χιούστον, έχουμε πρόβλημα.

Αναρωτιέμαι πόσοι έκαναν το τεστ αυτό στους συντρόφους τους, και αν το μοιράστηκαν στα social, παρά το αρνητικό του αποτέλεσμα. Αναρωτιέμαι επίσης πόσο σοβαρή μπορεί να γίνει η ανάγκη μας για επιβεβαίωση, που καταλήγει να φτάνει σε διάφορα τεστ και δοκιμασίες, που δείχνουν ύπουλα ή και όχι.

Η ντοπαμίνη που δημιουργεί ένα ποστάρισμα στα social που δείχνει πιασάρικο και ενδιαφέρον, ίσως είναι αυτή που τα υπερνικά όλα. Και λέω εγώ με το αθώο μου μυαλό, αν δεν ξέρει να ξεφλουδίζει πορτοκάλια;

Αν τα πορτοκάλια είναι ο μεγαλύτερος του/της φόβος;

@sheenamelwani

Let’s be honest, we were all hoping for this response 😂🍊#orangpeeltheory

♬ original sound - Sheena Melwani

 

@flaw_liss

orange peel theory was my ex’s final straw 🍊 #orangepeeltheory

♬ original sound - Ariel

 

Προφανώς, η ανασφάλεια και η ανάγκη επιβεβαίωσης έχει ξεφύγει σε τέτοιο βαθμό, που το τεστ με το ξεφλούδισμα πορτοκαλιού γίνεται και μεταξύ συγγενών και φίλων. «Μαμά, μπαμπά, θέλω ένα πορτοκάλι, μπορείτε σας παρακαλώ πολύ; Και γρήγορα!». Το φακελάκι με το 50έυρω στην ονομαστική εορτή, είναι πια, passe...

@antanddec

36 years of friendship boiled down to this moment 🍊 #OrangePeelTheory #ImACeleb

♬ The Funny Bassoon - Eitan Epstein Music
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA