Μενού
Μάσκα
Μάσκα | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Εντός της ημέρας ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας (ΕΟΔΥ) αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τις συστάσεις για χρήση μάσκας. Αυτό την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού εμφανίζουν «συστηματική αύξηση», όπως σημείωσε και ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και ερωτώμενος για το τι θα ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ, ο κ. Παρασκευής επεσήμανε πως θα υπάρξει μία σύσταση για χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους και ειδικότερα σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων και χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως τα ΜΜΜ.

Ο αναπληρωτής καθηγητής συνέστησε στους πολίτες, ειδικά όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να μην ξεχνούν τα άλλα μέτρα προστασίας και ειδικότερα τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. 

Κάλεσε, δε, όσους έχουν συμπτώματα να μην έχουν επαφές με άλλα άτομα. 

Ερωτώμενος για το εάν η σύσταση μπορεί να γίνει υποχρεωτικότητα το επόμενο διάστημα, είπε τα εξής: «Αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της σχετικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Η Επιτροπή συνεδρίασε χθες και, προς το παρόν, έχει λάβει αυτές τις αποφάσεις. Δεν θεωρώ πολύ πιθανό να έχουμε υποχρεωτικότητα μέτρων, αλλά σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για το τι θα συμβεί στο μέλλον».

Τέλος, σε ερώτηση για το τι ήταν εκείνο που ανησύχησε τώρα και αποφασίστηκαν τα μέτρα, εξήγησε πως οφείλεται στα «επιδημιολογικά στοιχεία και την πορεία των λοιμώξεων του αναπνευστικού», που παρουσιάζουν αύξηση αυτό το διάστημα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA